top of page

"Lennart Hellsings underfundiga texter och rim i Stefan Forsséns lika underfundiga musikaliska dräkt"

Kaya Ålander och den eminenta pianisten Steffan Forssén kommer till Magasinet. Det får du inte missa.

Tisdagen den 23 maj kl. 19.00

Kaya Ålander är jazz- och vissångerska. Hon var med och startade "Röda bönor" och har sedan dess varit verksam som musiker, kompositör och arrangör. Bland annat har hon gjort ett bejublat album med Taubetolkningar: "Jag kommer av ett brusand´ hav...". Just nu är hon aktuell på Scalateatern med en föreställning med svenska proggmusiker. Hon är också körledare, bland annat för Taubekören i Stockholm. Föreställningen "Hellsing för vuxna" ska snart erövra Sverige.

Boka: boka@winkir.se eller 0708 77 66 67

2006 kunde Stefan Forssén fira trettioårsjubileum: det var då 30 år sen han startade en jazztrio som fick namnet Änglaspel. 
Under våren 2006 uruppfördes två verk av honom: ett körverk med Strindbergs ’Ett drömspel’ som inspirationskälla, samt en stråkkvartett, La collana.
Körsångare landet runt hittar såväl enkla melodier som rejäla utmaningar bland hans verk.

Han är en varm vän av Lennart Hellsings diktkonst och har tonsatt ett stort antal av hans verser. Många av dem finns samlade på skiva och i bokform under titeln Tusen-och-en-natt-visor.
I själ och hjärta är Forssén romantiker och hans musikaliska uttryck spänner mellan dramatiska utspel och spröd skönhet.

bottom of page