top of page

En riktigt härlig sommarkväll.!

Evert Taube dammas av och tolkas med texten i fokus

För tio år sedan var det mycket Evert Taube på Elfviks Gård, en Taubefestival och nästan tjugo föreställningar av "Möte i Basunen".

Nu har Hans Glaes, Gun Almryd och Erik Winqvist bestämt sig för att ta fram låtarna och texterna och göra dem precis så som de själva vill. Texterna hamnar i fokus och publiken får möta en mer tidsenlig Taube.

Gun Almryd debuterade som tonåring hos Nils Poppe på Fredriksdalseatern och fortsatte under 15 år som skådelspelare, sångare och dansare. Utbildade sig på scenskolan i Malmö och var under en tio års tid anställd på Riksteatern,Regionteatern i Växjö . Några av hennes favoritroller har varit där sång/musik/teater funnits i en salig blandning. Vi såg henne på Elfvik för tio år sedan då hon gestaltatde Astri Taube. Vi gläds över att Gun kommer tillbaka. 

 

Han Glaes är pianist utbildad vid Ingesunds Musikhögskola och Musikhögskolan i Stockholm. Under många år var han kapellmästare på Riksteatern. Han var under sin mest aktiva tid även en flitigt använd sångpedagog och instuderare och beledsagade många framgångsrika sångare och skådespelare med sitt pianospel.

Erik Winqvist klicka här

Boka på boka@winkir.se eller 0708 77 66 67. Inträde 160 kr. 

Nu är det åter dags att lyfta fram Evert Taubes texter. Det blir kända låtar med fokus på texterna. Artisterna har tidigare besökt Magasinet på Elfviksgård och även gjort en kritikerhyllad cd. Artisterna lovar även att berätta om nationalpoeten. Visste ni att han var Argentinsk medborgare? Immigrant i det rika Argentina.

 

En riktigt härlig sommarkväll. 

Videoklipp från föreställningen

bottom of page