top of page

Bakgrund

Mediebruset överväldigande.

 

Olika budskap kräver olika media. Något kan vara viktigt även om det inte är en nyhet eller handlar om en person. 

Det kan vara viktigt även om det inte handlar om känslor.

Det kan vara viktigt även om det inte är vetenskap.

På denna sajt, (som nog är processkonst) finns sånt som kan få samället att bli bättre. Det ska bygga på saklig grund, men det handlar om visioner och tankekullerbyttor.

Vi är kritiska till nyheter, personfixering, skrämsel, hot, vi och dom, ideologier, fundamentalism och pengar. Debatter kan vara kul, men inget säger att segraren har rätt.

Vi gillar kultur och det som är kunskapsbaserat.

Andrej Sacharov sa att man "bara kan dra slutsatser av det som hänt". Det är klokt och vi menar att slutsattserna kan vara visioner och konst.

Tillbaks till hubben

Populism, konspirationsteorier, auktoritära ledare .

Det går dåligt för demokrati. Var det bara ett hoppets bloss som tändes kring sekelskiftet? Varför förstår inte massorna fördelen med demokratiska system? Varför sugs så många till enkla lösningar och starka ledare?

Beror det på sociala medier?

Tidsmässigt överenstämmer förändringen med att de sociala medierna växt och blivit allt mer dominerande.

Jag vet inte varför sociala medier skulle innebära en sådan fara. Facebook är väl inte farligare än Hänt i Veckan och Twitter borde inte vara farligare än Expressen.  Men det behövs hållbarare och lika tilltalande sätt  att skaffa information, kunskap och visioner.

Folkbildning

Förr talade vi om folkbildning och uppslagsböcker. Samma funktion måste digitala media kunna erbjuda. Denna hubb är ett försök. Den är inte så teknologiskt avancerad, men modellen är bra. Eller vad tycker du?

En hubb

En hubb leder dig dit du vill. Om du vill ha nyheter så vänder du dig till en nyhetshubb. Om du vill följa kunskapsutvecklingen kring Covid 19 så vänder du dig till en hubb om Covid 19, den är vetenskaplig i sin grund. Om du vill njuta av dina känslor så finns det hubbar med Tv-program. Om du vill känna digital gemenskap så finns socialamedier. Basfakta om kriminalitet vore också intressant.

Bäst är nog om du har favorithubbar som passar dig. Det finns kanske en underhållande hubb med konspirationsteorier.

För mig är det viktigast att jag enkelt kan finna basfakta innan jag börjar med mina tankeskepp som lätt blir till kulturyttringar.  Vad är en hubb?

Tillbaks till hubben

bottom of page