top of page

Rörelse.

Akta dig för att stagnera. Håll dig i rörelse, både mentalt och fysiskt. Det är lätt att fastna och det är lätt att vara lat, men det är tråkigt!


Livet blir roligare om du håller dig i rörelse. Dessutom blir du frisk när du rör på dig.

Lagen om rörelsens förträfflighet är generell. Den gäller nästan alltid och i nästan alla sammanhang. Men komihåg att inte vara krävande, det räcker med små rörelser.

De stora rörelserna kan kännas skrämmande och då blir det inget gjort, rädsla förlamar. Dessutom är stora rörelser ofta så grova i sin struktur att de tenderar att ha ”biverkningar”. Så, jobba på att alltid röra dig i små steg och ofta.

 

Rör dig gärna i en bra riktning. Eller låt dig styras av din intuition. Begränsas inte av lathet eller inpräntade ideologier, idéer eller fundament. Allt som du är riktigt säker på tenderar att hindra din rörlighet.

 

Stoppa tråkigheten genom att hålla dig i rörelse, fysiskt och mentalt.

 

Rörelse smörjer allt.

 

Det är en bra liknelse att rörelse är som en maskins smörjolja. Vad du än vill skapa eller göra så krävs rörlighet.

Bränsle får din maskin från många olika håll, det är bra, men det krävs smörjolja för att maskinen ska fungera.

 

Om du ibland vill stanna så gör det, men tillåt din hjärna att röra sig fritt åt olika håll och njut av nya perspektiv. Därefter kan du pröva att röra dig åt ett nytt håll, lite och sakta, utvärdera sedan och se vilken smörjolja/rörelse du vill använda.

Smörjkanna röd.jpg

Rörelse en bristvara?

Vi strävar efter att skapa bra liv och goda samhällen, det är bra. Ofta känner vi oss begränsade av brist på resurser, tillexempel pengar. Upplevelsen av resursbrist hindrar oss, gör oss förlamade.

 

Jag tror att vi tänker fel. Det är inte brist på pengar som är den hindrande resursen. Det är när vi stagnerar som allt stannar.

Så länge vi håller oss i rörelse så kan saker och ting förbättras.

Rörelse är framtidens bristvara. Den som håller sig i rörelse kan förbättra livet och samhället.

bottom of page