top of page

Känslor på vetenskaplig grund
Möt andra och gör nytta
Hjälper artister att effektivt kommunicera hållbarhet

 

Välkommen att bli medlem i Artister för Miljön


En möjlighet att tydligt visa ditt engagemang för vår miljö och hållbar utveckling. AfM bildades 1991 och har sedan dess verkat för att främja konstens unika roll i att beröra och engagera för en bättre värld.

 

Vad kan en artist göra för att rädda världen?

Som artist är du kreativ och har många idéer. Låt din kreativitet synas.  Bara du vet vad just du kan göra.  AfM stöttar dig med kunskap, vetenskaplig grund och kontakter.

Vem får vara med i Artister för Miljön?

Vi har valt att använda det breda engelska begreppet artist som kanske enklast översätts med kulturarbetare. Du är välkommen i föreningen. Ju fler vi är dess mer nytta kan vi göra.

 

Allt detta får du som medlem

 

 • Kurser och utbildning som bygger på vetenskaplig grund

 • Träffa andra artister, skapa kontakter. Artistmingel​.

 • Förmåner, rabatter (för närvarande på Scandic, Playhouse Teater, det blir fler)

 • Rätt att använda vår logga

 • Vi stöttar med råd och vägledning.

 • Tillgång till hållbarhetstips och sakkunskap och tips för din ”Rider”.

 • Aktuella kurser och utbildningar: Miljökommunikation, aktuella miljöfrågor, miljölobbying, politikerutbildning. Grundkunskap i miljöfrågor.

 • Hjälp med att prioritera budskap. Förslag på viktiga frågor att driva, så kan du göra nytta... 

 • Delta i miljölobbying. Föreningen arbetar med miljölobbying genom utbildning av politiker m m. Du kan vara föreningens megafon.

 • Föreningen driver också vår ovänförening Artister Mot Miljön som beskriver hur lobbying fungerar.

 • Du kan få gig genom sajten Hållbarhetsartister.

 • Du är välkommen att påverka och delta i föreningsarbetet.

 

 

Det gläder mig så oerhört att AFM nu har många anhängare, och tar många initiativ för samarbete med likasinnade
– Grundare Anni-Frid Lyngstad

 

”Klimat och miljö påverkar allas våra liv, och informationen måste spridas i alla skrån. Vår generation måste få det att hända” 
– Jakob Samuel

 

 

Välj din medlemsform

Medlem: Fullvärdig medlem blir du genom att betala en frivillig medlemsavgift (på till exempel 300 kr.) gäller för 2023. Som artist kan du också vara medlem om du betalar en lägre summa.

Fanclub: Fan blir du genom att skicka din mailadress och det är gratis och du behöver inte ens vara artist utan bara dela våra värderingar.

Både medlemmar och fans får våra utsick och är välkomna på våra arrangemang. Medlemmarna har dessutom fritt inträde på det mesta och tillgång till våra medlemsförmåner.

Bli medlem nu!

Skicka en epost till info@artisterformiljon.se Skriv ditt namn, e-postadress, telefonnummer och vilken typ av medlemskap du önskar.

Vi sparar dina insända personuppgifter i vårt medlemsregister för att kunna kommunicera med dig men delar dem inte med tredje part. Du har självklart rätt att få ut, begära rättelse eller radering av  dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på info@artisterformiljon.se

 

Engagera dig i föreningsarbetet

Vill du driva ett projekt? Delta i arrangemang? Har du idéer? Vill du vara med för att se vad som händer? Hör av dig! info@artisterformiljon.se

 

Nya medlemsförmåner

 • Som medlem i Artister för Miljön erbjuds du 10% rabatt på publicerade logipriser på Nordens ledande hotellkedja SCANDIC, samt fina rabatter på deras konferenser och möten. Om du vill utnytja förmånen så skicka en epost till info@artisterformiljon.se så skickar vi dig en bokningskod.
   

 • Nu kan du som är medlem i Artister för Miljön få rabatt på Playhouse teater. Uppge rabattkoden artist när du bokar, värde 50 kr. www.playhouseteater.se
   

 • Få gig genom Hållbarhetsartister här

 

Artister för Miljön

Vår hemsida www.artisterformiljon.se

Informera kolleger om Artister för Miljön

En PDF att skicka hittar du här  

AfMs vetenskapliga grund

Föreningen bildades ur Det Naturliga Steget DNS som på vetenskaplig grund beskriver hållbarhetsfrågor ur ett helhetsperspektiv. Här kan du läsa om DNS.

I samklang med DNS som ofta även benämns FSSB gillar vi även andra beskrivningar av hållbarhetsfrågor så länge de bygger på vetenskaplig grund.

 

Länkar till olika relevanta organisationer internationella konventioner m m hittar du här.

Det finns också en ovänförening som dyker upp här och där.

Artister Mot Miljön 

Vår ovänförening visar hur onda lobbyister jobbar.

www.artistermotmiljon.se

bottom of page