top of page

Recensioner

Vi börjar med korta klipp

Om du vill ha längre klipp så finner du dem en bit ner

Keith Jarretts musik lever i det som Lower East Manhattan Project spelar, men det är inga efterapningar, inga covers.

Det är ny musik som står för sig själv, spelad av tre musiker som hela tiden hittar rätt med sina instrument. Saxofon, piano  och bas blir en treenighet där det ena instrumentet inte kan vara utan det andra och då blir det kompakt, men ändå luftig, musik. Det är musik som bygger på känslor och som ger bilder.

Lennart Götesson Dala Demokraten.

”publiken lyssnade andäktigt, skrattade och applåderade varje låt allt mer entusiastiskt. Och det slutade med stående ovationer och extranummer.” Ölands bladet, Anders Marell

 

”Toppenblås av Erik Winqvist på saxofon och ett läckert arrangemang” BMZ, Ann Christine Montelilus
 

"En riktig ynnest, visade det sig, för här handlade det inte bara om att tolka musik, utan mycket, mycket mer".
”Det som imponerade mest var kanske ändå de två musikernas närhet till publiken” ”innerligt och varmt, med en djupare innebörd" Norra Västerbotten, Åke Lundgren 

 

"där försvinner inte en stavelse. Han hinner också visa vilken rutinerad instrumentalist han är på sina tre: tvärflöjten, sopransaxen och minstingen sopraninosaxen. Dessutom är han berättaren” Vimmerby tidning 

 

”en bejublad kvällskonsert.” Dalarnas tidning, Boo Ericsson

 

”fenomenala saxofoninslag” ArbogaTidning, Birgit Johansson

 

”Med bravur” ”uppenbart sprängfylld med passion och musikalitet” Nya Lidköpings Tidningen, Kristian Hjort

 

”Musiken är ett försvar för gamla skogar som han tycker är underbara.” ”musiken är vacker med skönt saxofonspel till elektronmusikens grund” ”Det här är ett album som står för sig själv och då behövs ingen etikett” ”borde upplevas när föreställningen spelas på scen”

Lennart Götesson Dala Demokraten

 ”sångerna är berättelser som får mig att ana att Erik Winqvist är den nya rösten vi alla behöver ”med skir, giftig, avig, smått lyrisk men levande som livets egen puls” BB

 

"Ljudet från urskogen låter väldigt likt en saxofon" TV4 Nyheterna

"Jag kände att jag klev in i skogen när han spelade och drömde mig bort" TV4 Nyheterna. 

"Erik Winqvist och Simon Forsman tolkade mästerligt"  Västerbottens Kuriren

 

När Erik berättar om sista åren i Teds liv, i huset, med brodern så lyssnar vi andlöst. I den stora sorgens famn är fantastisk” Malin Ringdahl Kultursidan.nu

 

”Erik Winqvist tände en stjärna”

”Sångaren Erik Winqvist tog sig passionerat an klassikerna och berättade fritt ur hjärtat” Nya Wermlands Tidningen –nöje/kultur, Felicia Andersson

 

"En underfundig föreställning” Västerviks tidningen Elin Ericsson

 

"den kaxige Lasse Lucidor på krogen kommer jag att minnas liksom en rakt rättfram tolkning av ”Drick ur ditt glas”. Plus den annars utslitna Höstvisa som plötsligt levde i varje ord. Bra!" Sörmlands Nyheter, Fride Jansson

 

"Jag gillar upplägget" " fantastiskt fin." Södermanlands Nyheter, Fredrik Gustavsson

 

Härlig kväll” ”med bravur” ”Halvtimmen efter pausen var magnifik. ” ”vansinnigt mycket budskap” ” ovationer och njuta av ett extranummer” ”en kväll att minnas”. Mariestads Tidningen Owe E Hermansson

 

"en livsresa som doftade” Bergslags Bladet

 

"Förtrollande soppa av jazz och poesi" NLT, Jan Lindell

 

"förstklassig musikunderhållning" "mustiga knivskarpa bilder blixtrar förbi. Det är humor och allvar om vartannat" Nyheterna

 

 

Här nedanför finner du lite längre klipp

Västerbottens Kuriren

"Erik Winqvist och Simon Forsman tolkade mästerligt bröderna Gärdestads musik"

Ölands bladet, Anders Marell

”låtarna fick fart och stomp, och redan i pausen var ensemble och publik på mycket god fot med varandra. Och under den andra halvan kunde Erik Winqvist berätta vad som helst – publiken lyssnade andäktigt, skrattade och applåderade varje låt allt mer entusiastiskt. Och det slutade med stående ovationer och extranummer.”  ”tillfällen att briljera i olika instrumentsolon. Det var ett musikaliskt framstående gäng på scenen: förutom Erik Winqvist på saxofon och klarinett var där Simon Forsman på klaviatur och sång, dessutom medansvarig för hela programupplägget, vidare Tobias Grenholm på kontrabas och trumpet samt Erik Mjörnell på gitarr. Sammanfattningsvis en mycket tillfredsställande musikafton, tyckte alla vi talade med efteråt.”

 

Lennart Götesson Dala Demokraten

En fin hyllning till Keith Jarretts musik

Erik Winqvist, saxofon, Kristian Kraftling, piano och Tobias Grenholm, bas, är de som är Lower East Manhattan Project och som nu släppt ett album som är inspirerat av och en Homage till Keith Jarrett.

Ja, Keith Jarretts berömda Kölnkonsert finns där bakom. Där vad det dock enbart piano. Ett ensamt piano fungerar i rätta händer och hade kanske kunnat göra det även här, men saxofon och bas tillför mycket

 

Saxofonen har stor del i soundet, men det  har också pianot som driver musiken framåt. Basen ger det där sita som behövs för att musiken ska få liv och bli mer än bara ljud. Det sämsta med det här albumet är att det är så kort. Man vill ha mer musik, fler sköna låtar.
Och samtidigt so kan det vara bra att det inte är mer. Nu tar allt slut lång innan man ens tänkt en tanke på att kolla hur mycket om är kvar. Keith Jarretts musik lever idet som Lower East Manhattan Project spelar, men det är inga efterapningar, inga covers.

 

Det är ny musik som står för sig själv, spelad av tre musiker som hela tiden hittar rätt med sina instrument. Saxofon, piano  och bas blir en treenighet där det ena instrumentet inte kan vara utan det andra och då blir det kompakt, men ändå luftig, musik. Det är musik som bygger på känslor och som ger bilder.

BMZ, Ann Christine Montelilus

”Kärleken i alla dess former, frihetslängtan, livets vemodiga under och underligheter fick liv i ton, sång, varvat med mellansnack om Teds alltför unga liv 1956 - 1997, karriär och leverne”.
”Kända tidiga låtar som Sol, vind och vatten, Himlen är oskyldigt blå, Jag vill ha en egen måne, Satellit, Jag vill hoppa från Eiffeltornet. Jag skall fånga en ängel fångades och tog plats bredvid Teds sista skiva med bl.a. ”Om du ville ha mig, tog du mig som jag är”.

Toppenblås av Erik Winqvist på saxofon och ett läckert arrangemang i låten om tennisstjärnan Helena Anliot, en kvinna som Ted och årsbrodern Björn Borg slogs om, tillhörde höjdpunkterna”
Det mest frapperande och något som som tydligt framgick i de musikaliska tolkningarna och recitationerna var, hur fenomenalt skickliga Kenneth Gärdestads texter är. inte bara följt broderns musikaliska intentioner utan även hjälpt till att lyfta dem med sina utsökt visualiserande texter.
Musik och texter i en oslagbar symbios…"

 

Norra Västerbotten, Åke Lundgren 

För kärlekens skull

Ted Gärdestad blev bara 40 år, dog alltför tidigt. Men hans sånger lever och frågan är om de inte blivit i det närmaste odödliga? På tisdagskvällen gavs de ny innebörd av musikerna Erik Winqvist och Simon Forsman som fängslade publiken i Malåbyn Rentjärn med sin hyllning till den folkkäre artisten.

"En riktig ynnest, visade det sig, för här handlade det inte bara om att tolka musik, utan mycket, mycket mer".
"På ett innerligt, närmast kärleksfullt sätt, gavs en varm och känslofull inblick i två bröders musikskapande"
"stundom riktigt känslosam, nästan lika mycket inlevelsefull teater som ett musikframträdande. "

"Erik Winqvist och Simon Forsman ligger nära originalen, men känns samtidigt nyskapande. Och visst fungerar det också med piano, klarinett och saxofon.

Det som imponerade mest var kanske ändå de två musikernas närhet till publiken - och den musik de valt att hylla.
Då blir det så bra som det blev i Rentjärn: innerligt och varmt, med en djupare innebörd. För kärlekens skull ... "

 

Vimmerby tidning 
"där försvinner inte en stavelse. Han hinner också visa vilken rutinerad instrumentalist han är på sina tre: tvärflöjten, sopransaxen och minstingen sopraninosaxen. Dessutom är han berättaren. Eller låt mig säga skådisen.I visor som han känner extra för får han det verkligen att leva"
"Extranummer då? Applåderna krävde det. Så Erik och Simon avrundade hela konserten med "Chapeau claque och Cadillac".

Dalarnas tiding, Boo Ericsson

I Dullbo missionshus gjorde Erik Winqvist, Stockholm, med musiker en bejublad kvällskonsert. Musikerna uppträdde ifjol med ett Ted Gärdestadprogram och återkom i år med musikprogrammet "Dom som kände livet". Idel ädla tolkningar av material från Dan Andersson, Taube och Vreeswijk till Magnus Uggla.

 

ArbogaTidning, Birgit Johansson

Dom som kände livet. ”Lyckad premiär” ”underhållande trio” ”fenomenala saxofoninslag”

”Erik Winqvist hade ett program av välkända visor som framfördes med hjälp av den skickliga pianisten Anton Bäckman och Henrik Ivarsson på gitarr. I två timmar kunde åhörarna njuta a alla de gamla välkända visorna med texter av Dan Andersson, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Ted Gärdestad med flera. Tillsammans åstadkom gruppen en rolig variation av både musik och framförande som att som de själva sa: Det skulle attrahera många generationer. Eriks fenomenala saxofoninslag fördjupade upplevelsen.”

 

Nya Lidköpings Tidningen, Kristian Hjort

”Med bravur” ”uppenbart sprängfylld med passion och musikalitet” ”skimrande”

”en lågmäld behaglig musikunderhållning som ändå är uppenbart sprängfylld med passion och musikalitet” ”ett skimrande pärlband” ”klaviaturackompanjerades med bravur av Daniel Kurba”

”Senast han var i Grästorp med ett starkt Ted Gärdestadprogram och denna gång var musikföreställningen ägnad en av de riktigt stora vispoeterna: Olle Adolphson. –Jag tror att allt som Olle Adolphson skrivit är sant. Att han berättar på ett annat sätt, förklarade Erik Winqvist för åhörarna.

Publiken fick lyssna till ett skimrande pärlband av vispoetens verk. Erik Winqvist klaviaturackompanjerades med bravur av Daniel Kurba”

 

BB, Dom som kände livet

”På ett sätt är det hur originellt som helst i den mening att det känns äkta poetiskt med dessa spår som vandrar mellan Evert Taube, Kjell Höglund, Jan Hammarlund, John Holm och Fred Åkerström i mina tankar och då är det ett gott i sig själv” ”sångerna är berättelser som får mig att ana att Erik Winqvist är den nya rösten vi alla behöver då jag lagt undan Tomas Andersson Wij för stunden –en specifik röst som ger livet kött och ben åt livets noveller” ”Det är en fin arrangerad skiva med enkelt komp, avskalad och renskriven i varje ton och ackord.” ”med skir, giftig, avig, smått lyrisk men levande som livets egen puls är ep-skivan. ”som jag förenar mig till 100%” @@@@,

 

Malin Ringdahl Kultursidan.nu

När Erik berättar om sista åren i Teds liv, i huset, med brodern så lyssnar vi andlöst. I den stora sorgens famn är fantastisk, och det är först där Erik Winqvists personlighet kommer till sin rätt. Den är klart bäst under kvällen och historien som berättas får också sitt rättmätiga allvar.

Efter allvaret går showen som en dans. När slutnumren spelas, sjunger alla med i Egen måne, Satellit och Chapeau- Claque. Publiken verkar nöjd. Flera uttrycker hur mycket de tycker om Gärdestads musik. Och jag förstår att det är en upplevelse att få höra låtarna spelas live, 2016.

Nya Wermlands Tidningen –nöje/kultur, Felicia Andersson

”Erik Winqvist tände en stjärna för Ted. Poetisk tolkning av Ted Gärdestad.”

Sångaren Erik Winqvist tog sig passionerat an klassikerna och berättade fritt ur hjärtat på vilket sätt Ted påverkat honom”

”Två gånger var Ted med i schlagerfestivalen, år 1979 vann han med låten Satellit och 1980 kom han på femte plats med Låt solen värma dig. Vid viskvällen kom höjdarlåten Satellit i slutet av framträdandet. Det blev som en tidsresa tillbaka till hur den 23-åriga Ted Gärdestad, med vit kavaj och röd scarf, sjöng om hur himlen stod på glänt ovanför molnen. Dessa minnen vaknade till liv vid Eriks moderna tolkningar och man förstod hur de två sångarna drogs till varandra som jorden och månen under fredagskvällens magiska sken. Med musikalisk inlevelse och målande saxofonslingor förevigades Ted. Den medryckande musiken fick dock allvarligt djup då Erik mellan låtarna berättade om svårigheterna med Teds psykiska sjukdom. Med tolkning av Eriks framförande fanns dock en otroligt stor kärlek hos Ted trots detta och Erik menade att sorgen och glädje i Ted sånger går hand i hand.” ”I den stora sorgens famn finns små ögonblick av skratt, så stjärnor tittar fram ut ur evighetens natt, sjöng Erik och minnen av Ted formades ett efter ett innan natthimlen skulle sänka sitt tidlösa skimmer över Filipstad och föra med sig Ted hem till stugor och hus likt den glänsande stjärna som han en gång var”

LEVE TEXTEN. Helahälsingland.se Ulf Torstensson

"Gruppen, som går under beteckningen Winkir, består av Erik Winqvist, Simon Forsman och Tobias Grenholm. De har i femton år producerat föreställningar som hyllats av publik och recensenter. Och de blev hyllade även i Bollnäs efter avslutad föreställning, som innehöll många av de både personliga men även globala problem som vi människor ställs inför idag.

Framförda texter i både sång och mellansnack handlade om miljöförstöring, glädje, död och kärlek, jämställdhet, synd och skam. Tunga ämnen, men sångtexterna grep oss åhörare med allvar och eftertanke. Sångtexterna fick oss att inse vårt ansvar, inte bara mot oss själva, utan även gentemot kommande generationer."

Tranås tidning Gärdestad

"Himlen var oskyldigt blå över Erik Winqvist, Simon Forsman och Tobias Grenholms vackra och personliga framförande av Ted Gärdestads sånger och liv."

 

Västerviks tidningen Elin Ericsson

"En underfundig föreställning med ett flertal delar, där Erik Winqvist för dialogen framåt med små historier där skrattet stundtals fastnar i halsen." Om föreställningan Mamma sa.

 

Sörmlands Nyheter, Fride Jansson

"den kaxige Lasse Lucidor på krogen kommer jag att minnas liksom en rakt rättfram tolkning av ”Drick ur ditt glas”. Plus den annars utslitna Höstvisa som plötsligt levde i varje ord. Bra!"

 

Meadowmusic. Angelic Ox

”Henrik Ivarsson, som vi mötte under namnet Morris i Motljus för nåt år sedan, har startat ett nytt projekt tillsammans med saxofonisten Erik Winqvist som de kallar Angelic Ox. Idén är att låta Henriks programmerade electronica-instrumentala musik möta Eriks improviserade sopransax, ett till synes omaka par. Och det fungerar alldeles förträffligt, vilket kan höras på de två singlarna de har släppt i år, ”Creak”/”Let Love Live” och ”Matador”.

 

Södermanlands Nyheter, Fredrik Gustavsson

"Jag gillar upplägget" " fantastiskt fin." "upplyftande tillställning som på ett varmt och intressant sätt behandlade både glada och mindre glada Ted Gärdestadår"

 

Mariestads Tidningen Owe E Hermansson

Härlig kväll med Gärdestadmusik

”med bravur”

”delgavs något nytt, något icke tidigare berättat, om Ted Gärdestad, som kändes fräscht.”

”Magnifik halvtimme

Halvtimmen efter pausen var magnifik. ”

”vansinnigt mycket budskap, klingat ut, blev det befriande när det gavs möjligheter att tralla med i Satellit.”

”Så långt i programmet återstod bara att ge Winqvist och Forsman (sittande) ovationer och njuta av ett extranummer i form av Chapeau-claque.”

”en kväll att minnas”.

 

Norsk Viseforum, Jan-Erik Pettersson 

"Tekstene står absolutt i høysetet. Innholdet kommer utrolig godt frem. Jeg oppdager nye ting med sanger jeg i mange å har lirt av meg"
Anders Jansson, Kammarmusik Nytt "Både fyndigt och vackert" "sjunger liksom från fåtöljen mitt emot"

 

Bergslags Bladet

"en livsresa som doftade både glädje ……… kärlek var ett genomgående tema……framfördes med glimten i ögat och känsla för texterna."

"ackompanjerades utmärkt och med klara jazzinfluenser av Carl Flemsten på piano."

 

NLT, Jan Lindell

"Förtrollande soppa av jazz och Poesi"
"Med endast en saxofon och en bok som rekvisita ..... föreställningen inramades av egenkomponerad bakgrundsmusik. Emellanåt förstärkt med Eriks sopansax....... en förtrollad timma"

 

MiL

"Succe på Jernet"

 

LT

"stark musik"

"Välkända visorna blev på sätt och vis nya."

"en resa som publiken är medbjuden att följa med på."

"spännande inslag"

 

Kyrkans tidning
"Pjäsens huvudperson som spelades av Erik Winqvist är en nutida riddare som drar ut i korståg mot synden, men synd är bara ett av ämnena i den digra lista som trion på scenen tar sig an. Nåd, död och sorg är ytterligare några." "Många synder tas upp och avhandlas med en replik eller två: våld, maktmissbruk, blind lydnad. Bollar skjuts åt alla håll."

"nuddar pjäsen vid väsentliga ämnen.........som den om erkännandet av en begången synd gör allt bra igen.........den som har, den ska det också vara givet...........Att synd är något annat och mer än schablonsvaren, det .........Erik Winqvist är uppenbarligen en erfaren skådespelare där hantverket sitter som det ska. "

 

Nyheterna  

"förstklassig musikunderhållning" "kan njuta av en riktigt högklassig musikunderhållning" "Evert Taubes melodier är så medryckande att man nog måste ha hela benet gipsat föra att kunna låta bli att trampa takten med foten" "mustiga knivskarpa bilder blixtrar förbi. Det är humor och allvar om vartannat. Erik Winqvist försöker inte vara någon Taube kopia. Han sjunger Taube på sitt eget vis, men med samma känsla och sångarglädje".

 

Norsk Viseforum, Jan-Erik Pettersson
" hva i alle dager er dette? Men, Taube tolkes på en måte jeg sjeldent har hørt. Tekstene står absolutt i høysetet. Innholdet kommer utrolig godt frem. Jeg oppdager nye ting med sanger jeg i mange å har lirt av meg" "Dersom du ikke er "fanatiker" som må ha Taube slik vi er vant til at han skal låte, anbefaler jeg CD'en. Den gir en helt ny opplevelse av tekstene og kompet er stort sett diskret"

 

Kammarmusik Nytt, Anders Jansson

"Både fyndigt och vackert"
"sjunger liksom från fåtöljen mitt emot, det är mycket okonven-tionellt inspelat, variationsrikt framfört, inte minst klangligt, och långtifrån de gängse estra-dörernas framtoning

 

Lidingö tidning, Malin Benno Hjerpe

”Gärdestad-låtar blandades denna kväll ihop till en hälsokur för själen”

”Den publik som kom till Galleri Oasen när Angela Gernandt bjöd in till en Ted Gärdestadkväll fick verkligen sina trötta vinterbatterier uppladdade av sköna toner. Det var trubadurerna Erik Winqvist och Simon Forsman som på ett intimt och personligt sätt avslöjade sitt Ted Gärdestadprogram för gästerna”

”Ted och Kenneth Gärdestads sånger är både fantastiska och tankeväckande”

 

Dala Demokraten, Lennart Danielsson

Orm, bin och poeter, Erik Winqvist, Fyra masar.

Erik Winqvist står för en udda CD. Något mycket annorlunda. En skiva där ett spår kan heta Dynga och vallmo och ett annat Oh vad jag älskar synd. Självklart. Naturligtvis kan titlarna vara så.
Erik Winqvist tar ut svängar, men håller ändå ihop det. Fast på sitt vis.CD:n är indelad i sju avsnitt. Först en inledning med titeln En glad meditation om våren. Sju sånger signerade Erik Winqvist och en Ferlintext. Så kommer Poetens sånger, med fyra sånger och Peters sånger, signerade Winqvist och Standardlåtar med svensk text av Erik Winqvist och så följer ytterligare några avsnitt.
Erik Winqvist skriver att Poetens visor har han tecknat ned efter en god vän som är poet. Erik Winqvist platsar också bland poeterna. performancepoeterna. det han gör är personligt och kul och eftertänksamt tänkvärt. Skivan handlar om något, men det kan säkert vara olika från person till person. Och vad är det för fel att behöva fundera.
Erik Winqvist berättar något för oss och det är upp till oss att förstå.

 

Nosk viseforum, Jan-Erik Pettersen 

 Første gang jeg lyttet til denne cd'en, lurte jeg fælt. Hva i alle dager er dette for noe?

Musikken - en blanding av "konkret" piano-musikk à la Eric Satie (1866-1925) eller Karol Szymanowski (1852 - 1937), ispedt litt treblås og en liten dose gitar og gitar?synth + + mer eller mindre tradisjonelle ballader i visetradisjon og diverse annet. På toppen av dette finner man en del følelsesladede, noen ganger humoristiske og andre ganger absurde sanger eller dikt av mer eller mindre kjente literater som "Poeten", Nils Ferlin eller Erik Wingkvist.

Andre gjennomlytting medførte at jeg begynte å oppdage hva det hele dreide seg om - en slags fint sammensatt suite bestående av resitativer og sanger - mange morsomme musikalske vrier, musikalsk humor (satire eller parafrase) og nensom arrangering.

Tredje gjennomlytting - denne produksjonen kjøper jeg. Nå sitter det. Vokalen er en blanding av Fred Åkerström og .. Erik Winqkvist. Melodiene er spennende, om ikke alltid lette. Leter man så finner man en god del kromatikk og litt Kurt Weill. For at dette skal låte bra, må vokalisten vite hva han gjør og ha full kontroll over stemmen. Hvis ikke - ikke spør (og ikke lytt heller).

Men, for å oppsummere:
Dette er en ypperlig CD som jeg trygt kan anbefale deg. Du må imdlertid investere litt selv og lytte til den. Vi snakker absolutt ikke om bakgrunnsmusikk, svensktoppar eller "rødvinsmusikk". Best utbytte fikk i alle fall jeg ved ganske enkelt å sette meg ned i en stol, lukke øynene og la musikken omfavne meg.

Enkelte vil kanskje si at dette er et svakhetstegn - at musikken (og tekstene) burde fenge med en gang, men, tenk deg om litt - er det ikke fint å for en gangs skyld ikke bare være en passiv konsument, men aktiv deltaker.

Glemte å nevne at du også får med et par standardlåter - jazz - på kjøpet. Nyt dem - og en instrumental - spor 17 : En enda kärlek samt "Poetens hemliga spår" (hans programerklæring mon tro?).

En kuriositet til slutt - verket avsluttes med en ouvertyre - ringen sluttes og slutten blir begynnelsen..

 

 Kammarmusik Nytt, Anders Jansson,

 ”en underfundig produkt av Erik Winqvist och detta rakt igenom. Först en lite klurig mapptext om avsikten med skivan och dess tänkbara mottagande, sedan nitton spår med (mestadels) musik av honom själv och texter likaså, utom i ett fall, Nils Ferlin. Och så finns text och musik av ”Poeten” gissningsvis även det herr Winqvist eller?

Det direkta tilltalet i sången som vi senast mötte i hans Taube-skiva finns också här, en fint fungerande intimitet.

Utöver Winqvist finns flera medverkande på skivan: Jan Holmgren spelar klarinett. Hans Glaes och Simon Forsman, klaviatur, vidare trombonisten Åke Lännerholm och gitarristen Lasse Englund.

Erik Winqvist. Orm bin och poeter. Gson CD 715

 

Dagen pingstkyrkans tidning Urban Thoms

Erik Winqvist: ”Orm, bin och poeter” (Gason).

Denna skiva innehåller svenska visor i bellmansk anda och somliga spår, med texter av bland andra Nils Ferlin, som gör anspråk på en andlig dimension. Några spår är rent instrumentala. Somt material är inget för känsliga öron. Lovsången till synd är möjligen ironiskt menad men framstår för en kristen som djupt motbjudande. Då hjälper det inte hur duktig den klassiskt skolade sångaren och kompositören än är.    

 

Kammarmusiknytt:

”Både fyndigt och vackert”

”den första av två konsertavdelningar med livsglädjen som vapen mot den uppstickande ångesten, i den första, och Kärlekens alla skepnader i den andra. Det är både fyndigt och vackert”

”Winqvist sjunger liksom från fåtöljen mitt emot, det är mycket okonventionellt inspelat, variationsrikt framfört, inte minst klangligt, och långtfrån de gängse estradörernas framtoning” (http://gason.just.nu Gason CD 708)

 

LT

”fina tolkningar”

 

Norsk Viseforum:

”Innholdet kommer utrolig godt frem Jeg oppdager nye ting med sanger jeg i mange år har lirt av meg...”

”anbefaler jeg CD'en. Den gir en helt ny opplevelse av tekstene

 

Norskviseforum, Jan-Erik Petterson 

” Taube tolkes på en måte jeg sjeldent har hørt. Tekstene står absolutt i høysetet. Innholdet kommer utrolig godt frem. Jeg oppdager nye ting med sanger jeg i mange år har lirt av meg...Erik Winquist har en tolkningsmåte som gir meg assosiasjoner til f.eks. Pär Sörman og en vibrato à la Fred Åkerström. Det hele er pakket inn i, av alle ting, piano og blåsearrangement. Ingen gitar, men derimot sopranino, klarinett, trombone”.

”Dersom du ikke er "fanatiker" som må ha Taube slik vi er vant til at han skal låte, anbefaler jeg CD'en. Den gir en helt ny opplevelse av tekstene”    

 

Sveriges Radio P2, Torbjörn Ivarsson

”tar ut lite större svängar än vad som varit vanligt bland våra Taube sångare” 

  

Opengate24, Stjärnor och Galaxer VADÅ!

"Stjärnspäckad föreställning i Slottsruinen!"

"I sommar spelas en kriminal musikal utan like upp innanför Slottsruinens murar i Västervik. Namnet, Stjärnor och Galaxer VADÅ!"

”En enastående och rolig föreställning av ett team glödheta artister”

”Kan varmt rekommenderas!”

”succé och publiken sitter som klistrad!"

 

Västerviks Tidningen, Stjärnor och Galaxer VADÅ!

”ger publiken gåshud”

”De strålar klart som kvällssolen”

 

Norrköpings Tidningar, Stjärnor och Galaxer VADÅ!

”Receptet är strålande”

”liknade smultron uppträdda på ett strå”

”fångar stämning och publik”

 

Dala Demokraten Recension LEMP.png
Recension Dala Demokraten Skog och Saxofon.jpg
Dala Demokraten Recension LEMP.png
ultimate tour liten
Poster - Leve texten - LOW
gardestad_A3_e_150
Det_blir_bättre_2
Poster - Skog och saxofon - webb - (v2).
Dom_Som_Kände_Livet_EW_AB_TG
försoningslabyrinten fotboll
Poster - Lower East Manhattan Project v2
5krlek_sommaren_ltt
7gardestad_pub3b_a3_150dpi+2+latt
angelicox_fram
Carmen Anderson Tonkrock  pianist Patrik
Press+Mamma+Sa+Sirowitz
matador cover
10affisch3+stjrnor+och+galaxer
12taube_a3_2009+2
715x
9+a3_vadasynd_ny_2+ltt
8+karlek+m+a+o+3+ltt
softjazztrio_A3_ny_071219
3winqvistokraftling_a3_150dpi_b+3+2+ltt.
11_bellman_2010_a+2+latt
tenorsax tv4
Erik_Winqvist-6 foto Edward Beskow (3)
Erik_Winqvist-18 foto Edward Beskow (2).
bottom of page