top of page

Hitlåtar kan användas på nya sätt


Artisterna har vänt låtarna upp och ner så att de visar nya perspektiv.


Kryddade med lyrikfragment av Kristina Lugn och Tomas Tranströmer.

Det_blir_bättre_2.jpg

"Fantastisk!"

Femtioåtta procent av svenskarna tror att det blir sämre.

De har fel, det blir bättre!

Fantastisk!

”- En fantastisk föreställning. Alla jag pratat med säger ”mycket trevligt och fantastiskt duktiga musiker.

Jag kan ju bara hålla med, hoppas vi får tillfälle att se och höra er igen. Vi har ju haft er föreställning om Ted Gärdestad tidigare som också var fantastisk.”

Lena Glimvik, Salems Teater- och Musikförening

"Tack för ”Det blir bättre!” Det var många som blev glada och djupt rörda av er föreställning. Att kärleken kan skildras så nära i vår tid, stort tack!" 
Gunilla, Riksteatern Folkarebygden Avesta. 

De två Erikarna, Winqvist och Mjörnell med låtar och berättelser. Det blir som en resa genom den moderna svenska populärmusiken. Låtarna är kända och personligt tolkade. Berättelserna är allmänmänskliga, föreställningen är nära. Musik, teater och några insprängda lyrikfragment. Händerna upp i luften, Under ytan, Flickorna på TV2 –nu kör vi.

 

Artisterna

Artisterna är erfarna, de har stor erfarenhet av riktigt stora scener över hela världen och dessutom har de stor erfarenhet av riktigt små scener över hela Sverige. Intervjuer och recensioner finns.

Erik Winqvist har hyllats av publik och recensenter. Mest uppmärksammas han för sina tolkningar av kända låtar och för sitt sätt att sjunga tillsammans med sin saxofon. Han är också skådespelare och låtskrivare.

 

Erik Mjörnell är en av våra mest anlitade gitarrister ”känd från TV” och jobbar med de flesta av våra kända artister till exempel Sara Kelly, Tommy Körberg, Tolstoy, Ledin, Markoolio, September osv.. Från sin studio i skogen utanför Örebro säljer han gitarriff till musikproduktioner över hela världen. Just nu är en av hans låtar sålt guld i Japan

 

Tobias Grenholm, kontrabas och trumpet. Har jobbat inom en rad olika genrer och gjort allt från att spela in och turnera med svenska och internationella popartister till att spela med många av Sveriges främsta jazzmusiker, sångare och storband. Just nu turnerar han med Jonah NIlsson, producent är Polarprisvinnaren Quincy Jones

 

På större scener kompletteras föreställningen med Simon Forsman, klaviatur och Oscar Eriksson Uggla på slagverk.

Regi : Christine Löfgren, manus: Erik Winqvist, arrangemang: Erik Mjörnell.

 

”Det kan inte bli annat än bättre eftersom allt det som jag varit med om finns kvar i mig och fylls på med mer, så länge jag fortsätter så fylls det på med mer och mer, det blir bättre och bättre”

 

Ett innovativt grepp i föreställningen är dessutom alla metaforfragment ur Tomas Tranströmers, Christina Lugns och Erik Winqvists diktning” 

Fakta om teknik, scenkrav m m

Föreställningens längd: Drygt 2 timmar inklusive paus. Kan kortas ner.

Scenkrav: Vi anpassar oss.

Teknik: Vi har med eget ljud och ljus

Pris: Beroende på antalet artister

Bokning och information: 0708 77 66 67 eller info@winkir.se

Instagram: #svenskmusikochteater

Här finns en pdf som du kan ta med dig till möten, klicka här  

Programtext 

_MG_7602.jpg
Erik_Winqvist-8 foto Edward Beskow (2).j
Tobias Grenholm 5.JPG
bottom of page