top of page

Vi har samlat Europas bästa låttexter

Poster - Leve texten - HIGH.jpg

Europas bästa texter i kraftfull förpackning.

Bearbetade så att de känns dagsaktuella. 

 

Det är franskt, ryskt, svenskt och några persiska låtar av bland andra Jaques Brel, Vladimir Vysotskij, Hafiz, Erik Winqvist och Lars Forsell. Även Håkan Hellström, Allan Edwall, Bellman, Taube, Gärdestad, Olle Ljungström och Ruben Nilsson har valts ut, med var sin låt.

Erik Winqvist, Simon Forsman och Tobias Grenholm, som tidigare gjort den bejublade ”Ted Gärdestad -sångerna och livet” (nästan 300 förställningar runt hela landet, strålande recensioner!).

"och de blev hyllade även i Bollnäs efter avslutad föreställning, som innehöll många av de både personliga men även globala problem som vi människor ställs inför idag.

Framförda texter i både sång och mellansnack handlade om miljöförstöring, glädje, död och kärlek, jämställdhet, synd och skam. Tunga ämnen, men sångtexterna grep oss åhörare med allvar och eftertanke. Sångtexterna fick oss att inse vårt ansvar, inte bara mot oss själva, utan även gentemot kommande generationer." Helahälsingland.se Ulf Torstensson

Det kommer e-post från publiken:

"- Har läst alla fina och underfundiga texter flera gånger men behöver läsa om och om igen"

"-Stort uttryck i kraft och känslor och tolkade så som jag aldrig hört dem, så som jag alltid vill höra dem!"

" -Och all poesi i texterna, blir en vild hyllning till livet”

"- Föreställningen LEVE TEXTEN som jag fick uppleva tillsammans med dotter, svärson och dotterson, känns för mig som en oförglömlig musikupplevelse och DÅ : “ Musiken blev verkligen en spegel av känslor.”

"- Det var en så fin föreställning och jag ska njuta av texterna"

"- Tack för en underbar stund. Det var så poetiskt och välformulerat. Jag vet att mina grannar i publiken berördes. Jag tycker att Ni gjorde en fantastisk musikalisk, teatralisk och poetisk spelning."

Folk och kultur 19.2.jpg
Tobias Grenholm 1 (3).jpg
Erik_Winqvist-8 foto Edward Beskow (2).j

Det är kraft, liv och existentiella frågor som serveras på ett jublande silverfat.

Föreställningens form fokuserar på låtarna och vad de betyder idag, tolkningarna är personliga och nyskapande, men lika viktigt är manuset som framhäver låtarnas betydelse och funktion i dagens samhälle. Det blir en vild hyllning till livet. Vi vill att publiken ska blir förvånad och överväldigad.

En jublande konsert för fred och lycka helt utan pekpinnar och standardlösningar. ”Kanske kärlek är allt” Javisst och så finns det så oerhört mycket mer.

Vi påstår kompromisslöst att: krig är farligt, fundamentalister är tråkiga, att människor är roliga och att en bra historia tål att berättas.

Den litterära musiken - kabarén

När Bob Dylan fick Nobelpris i litteratur så irriterade det mig att min engelska var så dålig så att jag inte riktigt kunde uppleva storheten i hans texter, men jag blev glad för att priset gick till en representant för den litterära musiken. Han fick priset i en amerikansk tradition. Jag kastade mig över min egen litterära musik och fann att den inte var särskilt angloamerikansk, den stammade mer från Europa och västra Asien.

När Trump blev vald i USA gladdes jag över att jag kände mig mer besläktad med den euroasiatiska musikkulturen än den amerikanska, men så tänkte jag på ledarna i västra Asien och alla nationalistiska kraftdykrare i Östeuropa, så jag la politiken i en kista och låste den, men det pyser genom locket, så som litteratur och musik bör göra. Detta blev därför en mycket politisk föreställning helt utan politik.

Det finns hur mycket litterär musik som helst, ett kriterium, för mig, är att texterna ska vara viktiga. Döm om min förvåning när jag fann att ju bättre texterna var dess viktigare var musiken. Så tror jag det ska vara med litterär musik.

Ett sätt att angripa den litterära musiken skulle kunna vara att djupdyka i en eller några musikskapare, men det ville jag inte. Det ska handla om den litterära musiken inte om de som skapat den.

 

Artisterna

Artisterna är erfarna, de har stor erfarenhet av riktigt stora scener över hela världen och dessutom har de stor erfarenhet av riktigt små scener över hela Sverige. Intervjuer och recensioner finns.

Erik Winqvist   

Tobias Grenholm    

Simon Forsman    

Erik Mjörnell    ​

Ett program pdf   

  

Stort uttryck i kraft och känslor och tolkade så som du aldrig hört dem, så som du alltid vill höra dem.

 

 

Fakta om teknik, scenkrav m m

Föreställningens längd: Drygt 2 timmar och paus. Kan kortas ner.

Scenkrav: Vi anpassar oss.

Teknik: Vi har med eget ljud och ljus

Pris: Beroende på antalet artister som ni vill ha. Föreställningen kan genomföras av två till fem artister eftersom vi vill nå både stora och små arrangörer.

Bokning och information: 0708 77 66 67 eller info@winkir.se 

Instagram:  #svenskmusikochteater

bottom of page