top of page

Erik Mjörnell

Just nu ligger en av Eriks låtar på Japanska topplistan! Har redan sålt guld.

"Our SHINee single “Sunny Side” and the TVXQ album “Tomorrow” containing our song “Showtime” were certified gold by RIAJ!"

Erik spelar, komponerar och producerar. Under sommaren kan du se honom varje vecka i Sommarkrysset på Gröna Lund.

REFERENCES

I have had the pleasure of working with Artists/Bands/TV-shows like:

 

Ace Wilder, Afrodite, Agnes, Albin, Alcazar, Allsång på Skansen (Swe TV-show), Amanda Fondell, Amelie, Amy Diamond, Amy Macdonald, Ane Brun, Andreas Johnson, Angelica Rylin, Anna Bergendahl, Anna-Lotta Larsson, Annelie Rydén, Anorah, Anton Ewald, Arash, Auryn, Bengt Johansson, Beverly Glenn, Blacknuss, Brolle, By Grace, Carola, Cecilia Vennersten, Charlotte Perelli, Cyndee Peters, Danny, Darin, David Lindgren, Dilba, DuoJag, Elisa Lindström, Elisabeth Andreassen, Emilia, Eric Amarillo, Eric Gadd, Eric Saade, Erik Segerstedt, Erik Winqvist, Fame Factory (Swe TV-show), Fantastic Four, Frispråkaren, Gladys del Pilar, GLEE (Am TV-show), Gokväll (Swe TV-show), IDOL (Swe TV-show), Isabell Øversveen, Isak, Jan Johansen, Jasmine Kara, Jessica Andersson, Jessica Folcker, Johan Boding, John Martin, Jonas Sandwall, Kayo, Kevin Walker, Kicki Danielsson, Kristin Amparo, Lasse Berghagen, Lili&Susie, Linda Bengtsin, Linda Sundblad, Linda Pritchard, Louise Hoffsten, Lisa Nilsson, Magnus Bäcklund, Mainstreet of Sweden, Marie Sernholt, Marcus Fagerwall, Markoolio, Martin Stenmarck, The Master’s Voice, Molly Sandén, The Moniker, Måns Zelmerlöv, Natasha Bedingfield, No Limits, Nyhetsmorgon (Swe TV-show), Orup, Patrik Isaksson, Per-Erik Hallin, Pernilla Wahlgren, Perssons Pack, Petter, Pugh Rogefeldt, Robert Haglund, Samuel Ljungbladh, Sanna Nielsen, Sarah Dawn Finer,Sarah Kelly, Sarah Löfgren, Sebastian, September, Shon Abram, Simon Forsman, Simon Hammarbacken, Sommarkrysset (Swe TV-show), Staffan Hellstrand, Star Pilots, Stefan Sundström, Stephen Simmons, Stefan Rapo, Style, Timbuktu, Timotej, Tobias Grenholm, Tomas Ledin, Tommy Körberg, Tommy Nilsson, Tone Damli, Triple ’n Touch, Uno Svenningsson, Vastag Tamas, Velvet, Viktoria Tolstoy, Yohanna

Genombrott i Japan, riff över hela världen.

Älskar att spela i små lokaler.

Intervju med Erik Mjörnell.

 

Vad är på gång just nu?

Mycket! En av mina låtar ligger på topplistan i Japan och har redan sålt guld. Det är ett japanskt band som heter Shinee. Låten har jag gjort tillsammans med Hanif Sabzevari. Förövrigt frilansar jag med olika artister och skapar spännande gitarrmönster i min nya studio.
Turnerandet med Det BLIR BÄTTRE och TED GÄRDESSTAD -SÅNGERNA OCH LIVET fortsätter och det är med förundran jag slås av hur nöjd publiken brukar vara. Senast var vi på Avesta Teater, det var Riskteaterföreningen som arrangerade och publiken, de var som vanligt, överväldigade. Kommer ni tillbaks? Frågade flera av dem.

I morgon ska jag spela i en stor gala på Annexet som sänds på TV3, det ska bli kul.

 

Vilket är det häftigaste gig du haft?

Det var nog på en fotbollsstadium strax söder om Los Angeles med Sara Kelly, eller kanske den klubbspelning som vi sedan hade på The Viper Room på Sunset Boulevard LA. Det blev en häftig spelning. Sara Kelly är verkligen kul att jobba med.

 

När får du mest använda din kompetens, allra mest utmanande?

Det är nog i ”Det blir bättre” där jag spelar olika gitarrer och dessutom får sjunga. Normalt brukar jag  bara köra. I denna förställning är det också mycket som föds i sekunden och då gäller det att vara uppe på tårna.

 

När känner du att du mest odlat ditt konstnärskap?

Det var nog innan jag bildade familj. Redan från 12 årsåldern så levde jag bara för musiken och skapade hela produktioner själv, sedan när jag kom till övre tonåren så spelade jag i band och jobbade med helheten. Det var just det att enbart tänka på musik som fick mig att förstå konstens och musikens magi. Det utvecklade mig och la grunden för det jag gör idag. Känns som ett privilegium att ha fått gå totalt in i musiken under så många år.

 

Vad är din favorit mat?

Tapas, kul med många små rätter att botanisera bland.

Har du något att tillägga?

Det hände något kul för några veckor sedan när jag var i San Agustin på Gran Canaria, när jag var och handlade i matbutiken så tyckte jag att det var en rackans bra musik i snabbköpet. När jag lyssnade lite noggrannare hörde jag att det var jag som spelade. Hade skickat gitarr komp till Sweet California, en spansk grupp med tre tjejer. Därefter kom en annan låt med ett annat band som jag också var med på. Kul för egot att höra mig själv i ett snabbköp på en ö i atlanten.

 

Erik Mjörnell är född och uppvuxen i Finspång, nu har han sin studio i en liten by utanför Örebro. Mitt i Sverige, lätt att turnera med olika musiker från hela landet.
För Svensk Musik och Teater är Erik Mjörnell aktuell i ”Det blir bättre” och ”Ted Gärdestad – sångerna och livet”. Han är också med i ”Leve Texten” på större scener.

Det_blir_bättre_2
_MG_7602
Erik_Mjörnell_4
Erik_Mjörnell_foto_Samuel_Andersson_2
_MG_9060
erik_mjOrnell-gitarrist-sommarkrysset-ma
gardestad_A3_+bild
Det_blir_bättre_2
bottom of page