Erik Winqvist 

Artist, sångare, skädespelare och musiker, saxofoner och flöjt.

Erik Winqvist identifierar sig gärna med den expressionistiska bildkonsten och vill att hans musik ska verka i den expressionistiska traditionen. Det innebär att uttryck och klanger gärna får vara både illusoriskt nonfigurativa och oerhört realistiska. Uttrycket, kraften och energin blir det centrala.

”Jag gillar att komma nära publiken”.

Recensenter och publik uppskattar det han förmedlar. Han är skådespelare, sångare och instrumentalist. Främst är det sopransaxen som får ge liv, men även tenorsaxofonen, tvärflöjten och sopraninosaxofonen brukar vara med på scen.

Mest omskriven har han blivit för sina tolkningar av kända låtar. Erik skriver även egna låtar och anpassar gärna gamla låtar till nutid. "jag vill att det ska kännas fräscht".

Bäst trivs han när han får rå om publiken i två timmar med noggrant utmejslade föreställningar.

 

Aktuell med följande föreställningar:

THE ULTIMATE TOUR
LEVE TEXTEN

TED GÄRDESTAD SÅNGERNA OCH LIVET

DET BLIR BÄTTRE

DOM SOM KÄNDE LIVET

SKOG OCH SAXOFON

LOWER EAST MANHATTAN PROJECT

 

Recensioner

 

Några av Eriks tidigare föreställningar

Han har också en vass penna och engagerar sig i debatter om miljö, kultur och utbildning och bäst fungerar pennan när det kommer till låtar och manus.

”det jag skriver för scenerna ska vara viktigt och lättsamt, jag är mycket förtjust i Lennart Hellsings ord om att all pedagogisk konst är dålig konst, men all god konst är pedagogisk”.

Erik anser att konsten ska påverka och vara en del av samhället och att viktiga och aktuella frågor ska belysas ur ständigt nya synvinklar.

”Min bästa publik sitter trångt och vet inte vem jag är, då lyssnar de med öppna hjärtan och scenens magi fyller rummet”

Teckning Ella Bäckman

Musik är bäst på scen

Teater är omvälvande

© 2019 Svensk Musik och Teater AB. info@winkir.se   

Telefon: 0708 77 66 67