Miljö m m

 

Miljö
Vår teater har en tydlig miljöprofil där vi väljer att i möjligaste mån använda miljömärkta scenkläder och scenografi, utan PFAS.
Transporter gör vi med Preems diesel som innehåller HVO framställd på tallolja och aldrig innehåller palmolja. Vi har inte råd med elbil, även av praktiska skäl, eftersom vi ofta reser långa sträckor. Vi fyller bilen. Väljer tåg framför flyg, om vi flyger så ”klimatkompenserar” vi så gott det går.
Vi informerar underleverantörer om våra miljöönskemål

Läs om vårt utbud för miljöorganisationer klicka   

Integration, flyktingmottagning, jämställdhet, m m.
Vår viktigaste påverkan gör vi genom våra val av manus. Alla våra föreställningar tar ställning som visas bland annat i manuset för ”Det blir bättre” ur manuset citerar vi ”Då finns den plötsligt där min empati, min kärlek…..och vi och dom blir till du och jag”.
Vi stöder arrangörer som bjuder in nyanlända, även ekonomiskt.
Jämställdhet är viktigt både när det gäller minoriteter och mellan könen. Vi ser till så att även männen får möjlighet att ta ansvar för sina barn, men viktigast är våra val av manus och manusbearbetningen som ständigt pågår och utvecklas med mer kunnande.


Vår kommande föreställning kommer att tydliggöra och diskutera individens personliga ansvar.

Pressmeddelande

​Liten teater tar ansvar för miljö och integration.

Alla kan dra sitt strå till stacken, nu har en liten ”indieteater” tagit en frontplats i kampen för en bra miljö. Winkir Musik och Teater har identifierat var de kan göra mest nytta och uppmanar nu de stora teatrarna att bli tydligare med sitt miljöarbete. Viktigast är manusutveckling. ”där är många teatrar bra, vi i kulturlivet går ofta först och gör ett utmärkt arbete, men vad gör teatrarna med PFASimpregnerad scenografi och vilka källor utesluts när de använder HVO för sina transporter?” undrar Erik Winqvist

Se reportage på TV4s Nyheterna klicka här    

Se sju minuters film som vi gjort tillsammans med Greenpeace  klicka här   

Se den korta kampanjfilmen som publicerats av Greenpeace  
klicka här   

Se mer på "Politisk teater och konstprojekt" i toppmenyn
och våra programförslag för miljöorganisationer "Home"

Teater är omvälvande

Musik är bäst på scen

© 2019 Svensk Musik och Teater AB. info@winkir.se