top of page

Om du vill läsa om skogbruk och skogspolitik klicka på Skogshubben

Skog och Saxofon skivomslag.jpg

Nu släpps hela Skog och Saxofon

 

Föreställningen är en sällsam erfarenhet. Inspirerad av urskogens vibrationer. Hela konserten finns snart på Spotify. Det är fjorton avsnitt med titlar som Lind, Ask, Asp, Äng, Mark osv.

 

Erik Winqvists saxofon och Henrik Ivarssons elektronmusik väcker åhörarnas innersta känslor för de gamla skogarna. Föreställningen har uppmärksammats av bland annat TV4-Nyheterna och Naturmorgon i P1. Den turnerar på udda ställen över hela landet.

Det finns även en politisk dimension. Erik Winqvist tycker nämligen att sverige ska följa FNs konvention om biologisk mångfald. Han menar att dagens skogsbruk inte är hållbart. Men mest menar han att de gamla skogarna är underbara.

 

Erik Winqvist, saxofon, sång, partitur och idé.

Henrik Ivarsson, elektronmusik.

Tobias Grenholm, produktion och mixning.

Release den 15 oktober 2021

Sedan barnsben har artisten Erik Winqvist upplevt skogens vibrationer. Under tiden har det tillkommit mycket ny kunskap om hur träd i gamla skogar kommunicerar, konkurrerar och samarbetar. De använder kemiska signaler, de kopplar ihop rötter, de behöver svampar och hyfer, de kommunicerar med beröring.

Att konkurrensen om ljus och näring påverkar trädens utseende kan alla se, men det finns så mycket mer. Det kan vara svårt att förstå trädens kommunikation. När du vill förstå skogen så pröva med att tänka på att träden har en annan tidsuppfattning än människor och djur, det går sakta, mycket sakta.

I en gammal skog finns så många små och stora organismer att en mikrobiolog blir lycklig. Alla påverkas de av varandra, man kan säga att de kommunicerar.

Låter det komplicerat? Allt detta sammanblandas i det som Erik kallar skogens vibrationer. Erik har rest över hela världen för att jämföra skogar. Ibland är vibrationerna starka och kan kännas av den som öppnar sig och ger upplevelsen tid.

  

Publiken involveras och skogens vibrationer översätts till musik och gemenskap.

 

​Föreställningen är en enaktare. Publiken kan vara stor eller liten.

 

Pressbilder finns på hemsidan

Recensenter och vip kan förhandslyssna på denna länk. https://erikwinqvist.hearnow.com/skog-och-saxofon

Information om skog, skogsbruk och skogspolitik finns på hemsidan.

 

Sagts och skrivits om föreställningen

"Erik Winqvist gör musik inspirerad av urskogens vibrationer"

Sveriges Radio

"Ljudet från urskogen låter väldigt likt en saxofon" 

"Jag kände att jag klev in i skogen när han spelade och drömde mig bort"

TV4 Nyheterna

”Musiken är ett försvar för gamla skogar som han tycker är underbara.” ”musiken är vacker med skönt saxofonspel till elektronmusikens grund” ”Det här är ett album som står för sig själv och då behövs ingen etikett” ”borde upplevas när föreställningen spelas på scen”

Lennart Götesson Dala Demokraten

 

"Först tyckte jag att det var bra. När jag gick och la mig ännu bättre, i morse mycket bra och nu på kvällen känns det som en riktig superfilm som man blivit berörd av! Det är inte ofta jag känner så. Fem stjärnor"

”Musikaliskt genialiskt” ”NY och STOR upplevelse” ”Lekfullt skådespel” ”inlevelseresa som ger mersmak” ”en konstinstallation eller en musikföreställning” ​“wonderful performance” “And the music was just fantastic -to get lost  in the tunes and the woods”  ”Vilken fantastisk föreställning! Och vilken scenpersonlighet Erik Winqvist är! man sitter förtrollad” ”Magiskt”  "En fantastisk upplevelse att få höra och se. Tack Erik för en unik och välarbetat föreställning"

Publik som skrivit till oss

Recension Dala Demokraten Skog och Saxofon.jpg
Erik_Winqvist-23 foto Edward Beskow (5).jpg
Bild på Henrik.jpg
Erik_Winqvist-18 foto Edward Beskow (2).jpg
Poster - Skog och saxofon - webb - (v1).jpg
stor sos m tre namn jpg.jpg
bottom of page