top of page
Tack_alla_kulturhjältar_2_(2).tif

Vloggar sök efter Festalius på sociala medier

Senaste Nyhetsbreven

Februari 2021     

December  

November   

Prenumerera på nyhetsbrev klicka  

Nyheter                    

 

Frej tetstar 2000--talets beslutsmodell

Frej Ahlqvist har själv utsett sig till pretenderande generalsekreterare i Artister Mot Miljön. För att tydliggöra korruptionen utser han sin syster till ständig sekreterare och valberedning. 

 

Frej säger:

”Det är så intressent att se hur lobbyister styr ert samhälle. För mig är det svårt att förstå varför ni låter lobbyisterna bestämma så mycket. Därför har jag designat AmM precis som era samtida påverkansorganisationer. Ända skillnaden är att AmM är helt öppen med vad som driver arbetet och hur vi arbetar. Ett mycket spännande sätt att studera er tids beslutsfattande” 

”Hoppas att vi får många uppdrag”.

Här hittar du Artister mot Miljön, effektiva, tydliga och helt transparant påverkansorganisation/tankesmedja/institut/lobbyistorganisation. www.artistermotmiljon.se 

 

 

Premiär på FOLK OCH KULTUR 

Frej Ahlqvist intervjuvas på Sveriges största kulturkonvent.

Se filmen här klicka    

Frej Ahlqvist startar zoom-möten

Nu har tekniken blivit så bra så att Frej kommer att starta zommöten där han svarar på frågor om allt tänkbart i Festalius.

Om du vill vara med på ett sådant zoommöte så skickar du en epost till info@winkir.se. Ambassaden vidarebefordrar den till Frej och sedan kommer det in inbjudan till dig.

Ny forskning om Tramid.

Blev det katastrofer? Hur länge höll det på? Vad hände?

 

Forskningen koncentreras kring två alternativa teorier. Läs om teorierna under fliken Tramid

Ny tolkning av historikerna om Tramid

Nyligen upptäcktes tidsbubblan Tramid. Den fanns innan vår tideräkning började. Innan Tramid räknade man tiden från Jesus födelse, den tideräkningen pågick i drygt tvåtusen år. Hur länge tidsbubblan Tramid pågick vet vi inte, men historikerna har en kommit fram till en intressent teori om hur Tramid började.

 

I de Kyrrelliska skrifterna finns en berättelse om vindar. Tidigare har denna berättelse varit svår att förstå, men nu har historikerna kommit fram  till en intressant tolkning.

De tror att denna berättelse härstammar från tidig Tramid. Virvelstormar föröder jorden och trots att stormarna kan stoppas så struntar människorna i att stoppa dem. Man kan undra varför människorna var så korkade, något svar har inte historikerna funnit, men de konstaterar att myten troligen  berättar om detta.

Delar ur de Kyrelliska skrifterna finns längst ner på "Berättelsesidan" i toppmenyn. Där kan man läsa myten om vindarna.

Nu har utredningen om vloggarna kommit.

Det lär bli stora förändringar. En sammanfattning av utredningen är tillgänglig för allmänheten. Här är den klicka  

Ny utredning om vloggarna.

Utrikesdepartementet har med glädje följt Frej Ahlqvists vloggande och tror att det kan bli både bättre och effektivare. Därför tillsätter utrikesdepartementet två utredningar med samma uppgift. På Festaliusvis så får utredningarna inte samarbeta, vattentäta skott.

 

Frej väntar med spänning på utredningarnas resultat. Han tror att vloggarna kommer att utvecklas, men han vet inte.

”Mycket spännande” säger Frej Ahlqvist.

Forskare hittar bilddokument!

Nu har Festalius arkivarkeologer upptäckt några framtidsvisioner från er tid. De finns på hemsidan. Gå in under fliken. Framtidsvisioner från er tid.

Frej Ahlqvist deltar i kulturpolitiskt konvent

Frej Ahlqvist vloggande till dåtiden blir allt mer populärt. Nu vill en kulturpolitiskt konvent i Sverige att han ska koppla upp sig och svara på frågor. Frej tycker att det verkar kul. Han ställer gärna upp.

Det är konventet år 2021  efter kristus födelse. i ett land som heter Sverige.

Forskarna har en ny teori om hur vi kan kommunicera med er som lever i vår dåtid

Fysikerna har svårt att förstå hur vi i Festalius har lyckats få kontakt med er tid, men vi märker att det går.

Fysikerna forskar intensivt kring tidsvågor och de menar att det är oerhört osannolikt att vi skulle kunna har kontakt med er tid. Men inte helt omöjligt. Förklaringen till att det fungerar är helt enkelt att vi haft oerhörd tur. Det har bildats en tidsvåg mellan er och vår tid.

Att en liknande tidsvåg skulle uppkomma mellan Festalius och Tramid anser de vara helt omöjligt och har en lång komplicerad förklaring till detta som utmynnar i tidsvågornas komplicerade riktningsstruktur gör det omöjligt.

Det är däremot inte helt omöjligt att en tidsvåg skulle kunna bildas mellan er tid och Tramid, anser forskarna. De behöver göra många experiment för att bekräfta dessa teorier.

Fysikerna ser också en stor risk med att en sådan tidsvåg från Tramid till er skulle komma i närheten av en tidsvåg mellan Festalius och er. Tidsvågorna är ofattbart energirika, tror forskarna, så risken för explosion är stor. En sådan explosion skulle förmodligen vara förödande.

Visioner från er tid.

Våra arkeologer har hittat flera utopiska visioner från er tid. Det är tre bildkonstnärer som är nyupptäckta.

Du finner dem under fliken "framtidsvisioner från er tid"

Nya forskningsuppdrag om Tramid

Upptäckten av en tidsbubbla mellan er och vår tid har satt igång forskningssamhället. Nya projekt har gått igång. Här kan du läsa mer klicka.   

Där står om hur fysikerna ser på tidsvågor och hur arkeologer och historiker planerar att lägga upp arbetet.

Det står också om att Frej Ahlqvist har fått i uppdrag om att hålla er uppdaterade om vad som händer.

Tramid upptäcks

Festalius arkeologer har funnit en tidsbubbla! Den är förklaringen till att tideräkningen fick göras om. Bubblan är tiden innan år noll och efter gamla tideräkningens slut.

År noll är då när allting vände. I tidsbubblan var kaos, elände och… eller?

Det är svårt för arkeologerna att vara säkra. Historiker kopplas in och det är mycket spännande att försöka förstå vad som hände i denna tidsbubbla. Stor nyhet i Festalius!

Tidsbubblan benäms Tramid.

Festalius tidräkning.png
En tidvåg.png
Festalius tidräkning.png

Extravlogg

I vlogg 8 fick Frej Ahlqvist frågor om miljöförstöring. Han tog det inte på allvar, nästan viftade bort det. Han föstod inte att det var viktigt.

De har ju inga sådana problem i Festalius.

 

Efter vloggandet tog han kontakt med några historiker och arkeologer och förstod plötsligt att det var viktigt. Då gjorde han en extravlogg för att klargöra hur det blivit så bra.

Berättelseboken inläst 

För att ni som lever på tvåtusentalet ska förstå oss i Festalius så har Frej Ahlqvist läst in stora delar av Berättelseboken och publicerat det i spellistor på Youtube och Facebook.

Om Berättelseboken

Information om berättelsernas ursprung tillgänligt på hemsidan.

Videobloggar och uppläsningar

Nu är informatören Frej Ahlqvist i full gång med vloggandet.

 

Dessutom läser han avsnitt ur Berättelseboken, både ur de nya och de gamla berättelserna

 

Här är Youtubekanalen 

Hitilils har Frej vloggat om elektorer, presidenter, väder, frukost, vad som är kul (den danska studien), nationalstaten och mycket mer. Han svarar på inkomna frågor.

Ur Berättelse boken har han läst Somes tomma tavlor, Skapelseberättelsen, Hammarsten och ordet, Somes tal till Knererna, mer kommer.

Från tanke till handling

Första vloggen som är riktad till tvåtusentalets människor skickades idag från Festalius informatör. Nu är den publicerad. Ambassaden hjälpte till med publiceringen.

Här hittar du Festalius Youtube kanal      

Kul i Danmark

Våra arkeologer har upptäckt ett bortglömt dokument. Det är en utredning från år 2025

Rubriken är "Kul i Danmark" och det vi hittat är en översättning till svenska som vi tror är gjord någon gång efter 2030. Bakgrundsdokument har vi inte kunnat spåra.

Klicka här för att se dokumentet.   

Frej Ahlqvist som är Festalius informatör startar en videoblogg.

Än så länge är det bara på prov, men så småningom kommer den att hitta sin form.

I vloggen kommer Frej berätta om sin dag, han kommer att svara på frågor från er som lever på tvåtusentalet, han kommer att ta emot besökare, dessutom kommer han att läsa avsnitt ur berättelseboken och reflektera över dem.

 

De första avsnitten beräknas komma i november 2020..

Här kan du smygtitta på den första skissen av ingressen

Första ambassadören utsedd

För att få en bättre fungerande informationsstruktur har Festalius utsett sin första ambassadör som verkar på tvåtusentalet i Sverige. Helst hade vi skickat dit en människa från vår tid, men det vet vi inte hur man gör. Så vi har utsett Ella Bäckman till vår första ambassadör i Sverige.

 

 

Festalius öppnar ambassad

Utrikesdepartementet i Festalius har beslutat att en ambassad ska öppnas i tvåtusentalet. Vi förlägger den till Svensk Musik och Teater.

”Nu hoppas vi att få riktigt fin fart på informationsutbudet” säger Festalius utrikesminister.

Festlius utser informatör

 

Frej Ahlqvist har fått jobbet som informatör. Han uppgift är att informera människor på tvåtusentalet om hur vi i Festalius lyckats skapa ett riktigt bra samhälle.

 

Hur gick det till?

Frej Ahlqvist svarar:

 

”Jo det är mycket enkelt jag ansökte om ett ”passionsjobb” vi kallar det så. Jag ville dela våra erfarenheter med er som levde tidigare, så kanske ni slutar med en del av era dumheter. Jag fick det beviljat och hade bara att sätta igång.

 

Men det är ju omöjligt! Replikerar kanske ni. Jag kan bara instämma, det är omöjligt även i nutiden (er framtid), men ändå går det. Inga av våra forskare kan förklara det.

Det anske är gud som ingripit, men jag är inte säker på att gud finns. Men det är den bästa förklaring jag kan hitta.

Skriv gärna!” Så säger Frej Ahlqvist, hans mejladress är info@winkir.se

 

Hans första uppgift är att bygga en sajt där all möjlig information om det goda samhället ska göras tillgängligt för de som bor på tvåtusentalet.

Tack_alla_kulturhjältar_2_(2).tif
omslag 1.jpeg
Tack_alla_kulturhjältar_2_(2).tif
bottom of page